Υλικά:
-
3 ώριμες μπανάνες (λιωμένες)
-
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
-
1/3 φλιτζανιού βούτυρο (λιωμένο)
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή σταγόνες σοκολάτας)
Εκτέλεση:
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C. Βουτύρωσε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
-
Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.
-
Ρίξε τη σόδα και το αλάτι, και έπειτα το αλεύρι. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
-
Αν θέλεις, πρόσθεσε καρύδια ή σοκολάτα.
-
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι ή ξυλάκι από το κέντρο.
-
Άφησέ το να κρυώσει 10-15 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρισε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου