Μπανάνα Bread με Λευκή Ζάχαρη

 

Υλικά:

  • 3 ώριμες μπανάνες (λιωμένες)

  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο (λιωμένο)

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

(προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή σταγόνες σοκολάτας)


Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C. Βουτύρωσε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

  3. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά.

  4. Ρίξε τη σόδα και το αλάτι, και έπειτα το αλεύρι. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

  5. Αν θέλεις, πρόσθεσε καρύδια ή σοκολάτα.

  6. Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι ή ξυλάκι από το κέντρο.

  7. Άφησέ το να κρυώσει 10-15 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου