Μακαρόνια με μπριζόλες χοιρινες με κόκκινη σάλτσα ,μουστάρδα και κύμινο



Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

4 μικρές χοιρινές μπριζόλες
1 πακέτο σπαγγέτι ή ότι άλλα μακαρόνια θέλουμε
Πιπέρι
Αλάτι
Κυμινο
Ρίγανη ( 1 πρέζα) (προαιρετικά)
Συμπυκνωμένο Πελτέ ντομάτας ( 3 κουταλιές της σούπας )
Νερό ( 2 ποτήρια των 250 ml)
Μουστάρδα ( 2 κουταλιές της σούπας)
1 κύβος λαχανικών ( προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Μαργαρίνη ( για τα μακαρόνια)



1.Για αρχή κόβουμε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής κομματάκια, και αν εχουν κόκκαλο τα αφαιρούμε.



2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προς μικρή, καλύπτουμε τον πάτο με ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι στο πιο δυνατό. Μόλις ζεσταθεί το λάδι καλά ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από τις μπριζόλες. Και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Η διαδικασια αυτή διαρκεί γύρω στα 4 λεπτά.


Μόλις πάρουν χρώμα "σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι νερό.  προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας πελτέ, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Μόλις διαλυθούν προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό.  Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι , το κύμινο, την ρίγανη και τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά. 



Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε γύρω στα 20-30 λεπτά ανάλογα με το πόση δυνατή είναι η κουζίνα σας να πήξει η σάλτσα και να έρθει σε αυτή την μορφή.



Για τα μακαρόνια
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το αλατίζουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με την συσκευασία. Μόλις βρασουν τα σουρώνουμε και βράζουμε σε ενα μπρικι λιγη μαργαρινη ή φυτίνη και τα περιχύνουμε.

*TIPS*

Παντα για ενα φαγητο το αλάτι πρεπει να είναι τόσο και το υπολογίζουμε στην χούφτα μας.


Μία πρεζα στην συγκεκριμένη περίπτωση ριγανη είναι τόση όσο πιασουν τα τρια μας δαχτυλα


Καλή σας όρεξη!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου