Ναι καλύτερα να αποφεύγουμε το χοιρινό λέει η δίαιτα Ντουκάν να τρώμε άπαχο κρέας.
Το ξέρατε όμως ότι αν αφαιρεθεί το λίπος από το χοιρινό είναι πιο άπαχο από το μοσχάρι?
Και αυτό γιατί το λίπος του χοιρινού φαίνεται και βγάινει ενώ του μοσχαριού είναι κρυμμένο στις ίνες!
Υλικά:
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού.
1 Λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις πλένουμε καλά.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και φοράμε γάντια μιας χρήσης.
Τους κανουμε μασάζ με την μουστάρδα να πάει παντού :P
Τις αλατοπιπερώνουμε ( όχι πολύ πιπέρι γιατί η ντιζόν είναι καυτερή!)
Βάζουμε και λίγο θυμαράκι
Και στο τέλος στοίβουμε από πάνω το λεμόνι.
Στο ταψί βάζουμε λίγο νεράκι, πολύ λίγο γιατί η χοιρινή έχει λίπος και θα γεμίσει υγρά.
Όταν δούμε ότι τα λίπη λιώσανε και γεμισε το ταψάκι το βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο
και χύνουμε το λίπος στον νεροχύτη.
Συμπληρώνουμε ακόμα με λίγο νεράκι.
Και όταν όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε αφού ελεγξουμε με ένα μαχαιράκι αν έχουν ψηθεί μέσα καλά και δεν υπάρχει αίμα,
Πριν τις φάμε αφαιρούμε το λίπος!
Το ξέρατε όμως ότι αν αφαιρεθεί το λίπος από το χοιρινό είναι πιο άπαχο από το μοσχάρι?
Και αυτό γιατί το λίπος του χοιρινού φαίνεται και βγάινει ενώ του μοσχαριού είναι κρυμμένο στις ίνες!
Υλικά:
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού.
1 Λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις πλένουμε καλά.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και φοράμε γάντια μιας χρήσης.
Τους κανουμε μασάζ με την μουστάρδα να πάει παντού :P
Τις αλατοπιπερώνουμε ( όχι πολύ πιπέρι γιατί η ντιζόν είναι καυτερή!)
Βάζουμε και λίγο θυμαράκι
Και στο τέλος στοίβουμε από πάνω το λεμόνι.
Στο ταψί βάζουμε λίγο νεράκι, πολύ λίγο γιατί η χοιρινή έχει λίπος και θα γεμίσει υγρά.
Όταν δούμε ότι τα λίπη λιώσανε και γεμισε το ταψάκι το βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο
και χύνουμε το λίπος στον νεροχύτη.
Συμπληρώνουμε ακόμα με λίγο νεράκι.
Και όταν όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε αφού ελεγξουμε με ένα μαχαιράκι αν έχουν ψηθεί μέσα καλά και δεν υπάρχει αίμα,
Πριν τις φάμε αφαιρούμε το λίπος!
Λεμόνι και μουστάρδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στην δίαιτα Dukan!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης τα κρέατα ΔΕΝ τα πλένουμε ποτέ με νεράκι.
Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, αν είναι υγρά, και τα ψήνουμε (γκριλ ή τηγάνι), αρχικά, για μερικά λεπτά σε ΔΥΝΑΤΗ φωτιά, κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.