Πως γιορτάζεται το halloween σε όλο τον κόσμο!


1. Ιρλανδία
Πολλοί πιστεύουν ότι το halloween ξεκίνησε στην Ιρλανδία! Και για αυτό το γιορτάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Τα παιδιά ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα να χτυπάνε πόρτες με το "φάρσα ή κέρασμα" και αργότερα γίνονται πάρτυ με θεματικό φαγητό και ποτό.

2. Βέλγιο
Στο Βέλγιο η παράδοση του halloween είναι να ανάβουν κεριά για την μνήμη των νεκρών συγγενών τους.




3.Kίνα
Η συγκεκριμένη γιορτή στην κίνα είναι γνωστή ως Teng Chiech και είναι η ημέρα που τιμάνε τους νεκρούς. Tην συγκεκριμένη μέρα μπροστά από τις φωτογραφίες νεκρών υπάρχουν ποτά και φαγητό σαν προσφορά και μαζεύονται οι οικογένειες και τρώνε όλοι μαζί. Ανάβουν φαναράκια και τα αφήνουν να πετάξουν στον αέρα για να συμβολίσουν την άνοδο της ψυχής από την γη στον ουρανό.



4. Μεγάλη Βρετανία
Ενώ σε πολλά μέρη γιορτάζουν το halloween όπως οι περισσότερες χώρες, η πληοψηφία, γιορτάζει το halloween ως την "ημέρα του Guy Fawkes" o οποίος ήταν ένας προδότης του έθνους ο οποίος πιάστηκε και εκτελέστηκε. Έτσι οι Βρετανοί κυκλοφορούν με ομοιώματα του, που τα καίνε αργότερα στην πυρά.


5.Γαλλία
Στην Γαλλία άρχιζαν να γιορτάζουν την συγκεκριμένη γιορτή στις αρχές του 1990. Το σνόμπαραν αρκετά γιατί το θεωρούσαν αμερικανιά. Όσες συνήθειες έχουν εκείνη την ημέρα τις έχουν δανειστεί από την Αμερική. Φοράνε τα θεματικά τους κουστούμια και κάνουν διάφορες εκδηλώσεις.



6.Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία η συγκεκριμένη γιορτή ονομάζεται Obon όπου τιμούν επίσης τους πρόγονούς τους. Tην τελευταία μέρα του ομπόν ανάβουν φαναράκια και τα αφήνουν στο νερό για να βρουν τα πνέυματα τον δρόμο προς τον τάφο τους.


7. Σουηδία
Οι σουηδοί εκείνη την περίοδο , για μια εβδομάδα γιορτάζουν την γιορτή των Αγίων Πάντων. Έχουν διάφορες παραδόσεις και θεωρείται εθνική εορτή.






8. Αυστρία
Στην Αυστρία την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου οι άνθρωποι βάζουν ένα κομμάτι ψωμί και ένα ποτήρι νερό , δίπλα σε ένα κερί στο τραπέζι πριν πάνε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο καλωσορίζουν τα πνεύματα στην γη,

 

9.Χονγκ Κονγκ
Σε αυτή την χώρα πιστευουν ότι εκείνη την νύχτα και για 24 ώρες κυκλοφορούν φαντάσματα. Την ονομάζουν νύχτα των πεινασμένων φαντασμάτων. Για να τα δελεάσουν και να τους δωσουν κάτι για την επιστροφή καίνε φωτογραφίες φρούτων και χρημάτων.





 10.Γερμανία
Στην Γερμανία κρύβουν όλα τα μαχαίρια της κουζίνας για να μην τα βρουν τα φαντάσματα και τους επιτεθούν στον ύπνο τους.



11.Ισπανία/Λατινική Αμερικη.
Στις συγκεκριμένες χώρες γιορτάζουν την ημέρα των νεκρών. Για τρεις μέρες ντύνονται νεκροί και κάνουν παρέλαση και το το γλεντάνε με εορταστική διάθεση!





12.Τσεχία
Στην Τσεχία είναι παράδοση να βάζουν μία άδεια καρέκλα δίπλα στο τζάκι του σπιτιού, μία για κάθε ζωντανό της οικογένειας η πεθαμένο.



13. Κορέα
Στην Κορέα επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και αφήνουν πάνω στα μνήματα  φαγητο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου