Για να κερδίσετε χρήματα στο μαγαζί σας… Φενγκ Σούι!


·         Το πρώτο και το πιο σημαντικό πράγμα είναι η τοποθεσία του μαγαζιού. Το καλύτερο δυνατόν είναι το μαγαζί να κοιτάει νοτιοανατολικά.  Σύμφωνα με  τις αρχές του φενγκ σούι αυτή η τοποθεσία επηρεάζει τον πλούτο και την τύχη  και χαρακτηρίζεται από το χρώμα μωβ και το νούμερο τέσσερα.  Τα κυριότερα χρώματα που μπορούν να ανεβάσουν την ροή της ενέργειας είναι το κόκκινο , το πορτοκαλί, το μωβ, το ροζ και το έντονο κίτρινο. Για αρχή θα πρέπει να δώσετε βάση στο εξωτερικό του μαγαζιού.  Πρέπει η είσοδος και οι βιτρίνες να προσελκύουν τον κόσμο, και η πόρτα να έχει τα χρώματα των αρχών του φενγκ σούι, να είναι καθαρή , ιδιαίτερη και να φαίνεται φιλόξενη, και φυσικά να ταιριάζει με το υπόλοιπο μαγαζί . Αποφύγετε τα βασικά λάθη του φενγκ σούι. Αυτά είναι :
1.    Καθρέφτης που κοιτάει κατευθείαν  στην πόρτα του μαγαζιού.
2.    Η πίσω πόρτα σε ευθεία με την μπροστινή πόρτα.
3.    Αέρας που δεν ανανεώνεται.
4.    Λιγοστό φως στο ταβάνι.

Επίσης δεν θα πρέπει να φαίνονται οι κάδοι απορριμμάτων, καλώδια, κουτιά κτλ. Ακόμα πρέπει να δημιουργήσετε διαδρόμους για να κοιτάει ο πελάτης ελεύθερα και να μην είναι το μαγαζί υπερβολικά γεμάτο με πολλά πράγματα.
Πρέπει το όνομα του μαγαζιού να φαίνεται με μεγάλα πράγματα, το μαγαζί να είναι αρωματισμένο σωστά, η ποιότητα του αέρα καλή και να έχετε όμορφη μουσική, καθώς και να αλλάζετε τις βιτρίνες σας σωστά.  
Στην είσοδο του μαγαζιού δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά ψηλά ράφια και το μέρος να μην είναι γεμάτο ασφυκτικά με εμπόρευμα.
Προτιμήστε να αρωματίζεται το μαγαζί σας με σπρέι και κεριά λεμονιού, λεβάντας και κανέλας. Ένα μπωλ με χρυσά κέρματα, ένας χρυσός βάτραχος και ένα δέντρο πλούτου καθώς και 3 κινέζικα χρυσά νομίσματα περασμένα σε κόκκινη κλωστή εννέα εκατοστών βοηθούν πολύ στην ευημερία του πλούτου .
Το γραφείο σας

Καθαρίστε το!
Για να ρέει ελεύθερα η ενέργεια του τσι το γραφεί σας πρέπει να είναι σε μια τάξη και καθαρό. Βγάλτε όλα τα πράγματα από το γραφείο σας ή το τραπέζι που κάθεστε  στο μαγαζί σας και καθαρίστε το καλά από γωνία σε γωνία. Αφήστε πάνω μόνο τα πράγματα που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και προσέξτε ο αριθμός των χαρτιών που υπάρχουν πάνω να είναι αρκετά μόνο για την εργασία που έχετε εκείνη την ημέρα.  Τα υπόλοιπα αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ωραία ράφια ή ντουλάπια. Τώρα που το γραφείο σας είναι ελεύθερο από την σαβούρα διακοσμήστε το σύμφωνα με την αρχή για τα χρήματα που είπαμε παραπάνω. Τοποθετείστε ένα ωραίο  μωβ αντικείμενο τέχνης στη νοτιοανατολική γωνία του γραφείου για να προσελκύσετε να χρήματα. Στην ανατολική πλευρά η οποία αντιπροσωπεύει την οικογένεια, την υγεία και την ανάπτυξη  και συνδέεται στενά με το χρώμα πράσινο και το ξύλο, βάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία με ξύλινη κορνίζα ή ένα πράσινο φυτό.
Η τοποθεσία του γραφείου
Η θέση του γραφείου για να προσελκύσετε την επιτυχία και τα χρήματα πρέπει να είναι σε μέρος όπου όταν κάθεστε να βλέπετε το μεγαλύτερο μέρος του μαγαζιού και η πλάτη σας να βλέπει σε τοίχο. Επίσης πρέπει να βλέπετε σε βιτρίνα ή παράθυρο και στην πόρτα., αλλά ποτέ σε ευθεία γραμμή με την πόρτα.
Φυτά
Τα ζωντανά φυτά και τα πράσινα εκτός από την ομορφιά τους, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και το πράσινο χρώμα τους μας βοηθάει να αναπτυχθούμε στην δουλειά μας και εσωτερικά. Τα φυτά πρέπει να είναι ζωντανά και υγιείς. Αν ένα φυτό πεθάνει βάλτε στην θέση του άλλο.
Νερό
Το νερό είναι το πιο δυνατό σύμβολο χρημάτων στο φενγκ σούι. Αντανακλά την ενέργεια του τσι αλλά προσέξτε το νερό να είναι καθαρό. Τα σιντριβάνια  είναι πανέμορφα αλλά το νερό δεν πρέπει να είναι μπλοκαρισμένο ή να ρέει πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Τα μικρά συντριβάνια που είναι σχεδιασμένα για το τραπέζι είναι ότι πρέπει όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.  Μία ακόμα εποικοδομητική λύση είναι το ενυδρείο και να περιλαμβάνει χρυσόψαρα αφού το χρυσό είναι το κινέζικο χρώμα των χρημάτων. Ακόμα μπορείτε να βάλετε αντικείμενα που συμβολίζουν το νερό.
·         Φροντίστε το καπάκι της λεκάνης να είναι ΠΑΝΤΑ κλειστό ώστε να μην ρέει το τσι των χρημάτων μακριά από εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου