Χειρομαντεία - Η ιστορία της και οι 7 τύποι των χεριών


Η ιστορία της χειρομαντείας
Κρίνοντας από τον αριθμό των χεριών που έχουν ζωγραφιστεί σε προϊστορικά σπήλαια το χέρι κέντρισε το ενδιαφέρον του ανθρώπου από την παλαιολιθική εποχή. Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ευρήματα χεριών από πέτρα, ξύλο και ελεφαντόδοντο από αρχαίους πολιτισμούς. Ο αυτοκράτορας της Κίνας χρησιμοποιούσε το αποτύπωμα του δαχτύλου του για να σφραγίζει τα γράμματά του το 3000π.Χ. Πληροφορίες σχετικά με την ανάγνωση του χεριού έχουν βρεθεί στα βεδικά κείμενα, στις σημιτικές γραφές και στην αγία γραφή.
Ο Αριστοτέλης (384-322 π.χ.) ανακάλυψε έναν οδηγό για χειρομαντεία πάνω σε ένα βωμό που είχαν προσφέρει στον Θεό Ερμή και ύστερα τον έκανε δώρο στον Μέγα Αλέξανδρο. Οι Έλληνες γιατροί ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός ήταν και οι δύο γνώστες της χρήσης της χειρομαντείας ως βοήθεια στους αρρώστους. Ο Ιούλιος Καίσαρας έκρινε τους άνδρες του με χειρομαντεία. 
Δυστυχώς η χειρομαντεία υποβαθμίστηκε από την εκκλησία όταν την συσχέτισε με την μαύρη μαγεία.
Η πρόοδος της γενετικής , της ψυχολογίας και της εγκληματολογίας έχουν προωθήσει την χειρομαντεία στην σύγχρονη εποχή.Το 1901 Scotland Yard εξέδωσε την τεχνική της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά την ποινική έρευνα και αναγνώριση. 
Η σύγχρονη Ιατρική έχει συσχετίσει γενετικές ανωμαλίες με περίεργα σημάδια που βρίσκονται στην παλάμη.Η χειρομαντεία πλέον είναι αποδεχτή σε όλο τον κόσμο.


Οι τύποι των  χεριών
Η Χειρογνωμία είναι η δίδυμη επιστήμη της χειρομαντείας. Η Χειρογνωμία εξετάζει το σχήμα της παλάμης και των δαχτύλων και δίνει στοιχεία για την προσωπικότητα του ατόμου.
Υπάρχουν  επτά τύποι χεριών:
·         Το τετράγωνο χέρι: Το τετράφωνο χέρι έχει τετράγωνη παλάμη και τετραγωνισμένα δάχτυλα και αναγνωρίζεται εύκολα. Δηλώνει έναν άνθρωπο με τετράγωνη λογική, καλό στα επαγγελματικά θέματα και με  μεγάλη δύναμη θέλησης.
·         Το κωνικό χέρι:  Το κωνικό χέρι έχει χοντρά δάχτυλα που λεπταίνουν στην άκρη. Ανήκει σε ανθρώπους γοητευτικούς με καλλιτεχνικές τάσεις. Έχουν λεπτεπίλεπτη φύση και τους αρέσει η καλοπέραση.
·         Το χέρι σπάτουλα: To χέρι σπάτουλα έχει φαρδιά παλάμη και τα δάχτυλα στις άκρες τους είναι τετράγωνα σαν σπάτουλα. Αυτός ο τύπος χεριού φανερώνει έναν ενεργητικό άνθρωπο . Οι άνθρωποι με αυτό τον τύπο χεριού θέλουν να διαπρέψουν επαγγελματικά και οικονομικά και συνήθως το καταφέρνουν. Οι άνθρωποι με το χέρι σπάτουλα θα μπορούσαν να γίνουν φυσικοθεραπευτές ή χειρουργοί.
·         Το φιλοσοφικό χέρι: Το φιλοσοφικό χέρι είναι ένα χέρι με μακριά δάχτυλα με σκληρές αρθρώσεις σαν εξογκώματα. Όσοι έχουν αυτό το χέρι έχουν περίεργες ιδέες για την ζωή και είναι βαθυστόχαστοι. Επίσης έχουν το χάρισμα να συγκεντρώνονται πολύ εύκολα. Είναι επίσης δίκαιοι και άξιοι εμπιστοσύνης. Τα φιλοσοφικά χέρια δηλώνουν μερικές φορές εκκεντρικότητα. Σε θέματα καρδιάς αυτοί οι άνθρωποι υπερβάλλουν.

·         Το ψυχικό χέρι : Το ψυχικό χέρι είναι το πιο όμορφο χέρι σε εμφάνιση, αλλά όχι σε χαρακτήρα. Αυτό το χέρι είναι λεπτεπίλεπτο με μακριά όμορφα δάχτυλα που είναι κωνικά στο τέλος. Αυτός ο τύπος χεριού δηλώνει ένα ονειροπόλο και συναισθηματικό άνθρωπο , ο οποίος όμως είναι ρηχός, χαμηλής μόρφωσης, φοβάται την αλλαγή και είναι υπερενθουσιώδης.
·         Το στοιχειώδες χέρι : Το στοιχειώδες χέρι έχει κοντόχοντρα και τραχιά δάχτυλα καθώς και χοντρή και βαριά παλάμη. Το στοιχειώδες χέρι φανερώνει έναν βίαιο άνθρωπο με ζωώδη χαρακτήρα που είναι ανίκανος να νιώσει ευγενή αισθήματα. Επίσης δεν είναι αναπτυγμένος διανοητικά και δύσκολα διαπρέπει επαγγελματικά. Το στοιχειώδες χέρι συνήθως το συναντάμε σε εγκληματίες ή σε ανθρώπους που ανήκουν στην κατώτερη κοινωνική τάξη.
·         Το μεικτό χέρι: Το μεικτό χέρι συνδυάζει 2 τύπους χεριών από τους παραπάνω ανάλογα ποιοι τύποι συνδυάζονται μεταξύ τους  τότε το άτομο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου