Πως να φτιάξετε σπιτικό lip balm!



5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξεις σπιτικό lip balm με φυσικά συστατικά:


Υλικά:

- 2 κουταλιές σούπας κερί μέλισσας
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο καριτέ
- 2 κουταλιές τσαγιού αιθέριο έλαιο (π.χ. λεβάντα, πορτοκάλι, μέντα - επιλογή ανάλογα με το άρωμα που προτιμάς)
- 2 κουταλιές τσαγιού ελαιόλαδο
- Μισή κουταλιά τσαγιού μέλι (προαιρετικά, για περισσότερη ενυδάτωση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες)


Οδηγίες:


1. Βάλε το κερί μέλισσας και το βούτυρο καριτέ σε ένα μπολ ανθεκτικό στην θερμότητα(π.χ. γυάλινο) και τοποθέτησέ το πάνω από ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ με νερό. Θερμαίνετε το νερό για να λιώσουν τα συστατικά, αλλά βεβαιώσου ότι το νερό δεν έρχεται σε επαφή με το μπολ που περιέχει τα υλικά.

2. Ανακάτεψε τα συστατικά μέχρι να λιώσουν πλήρως και να συμπυκνωθούν.

3. Αφού λιώσουν τα συστατικά, πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο και το ελαιόλαδο. Αν επιθυμείς, πρόσθεσε επίσης το μέλι για περισσότερη ενυδάτωση.

4. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για να ενσωματωθούν καλά.

5. Άδειασε το μείγμα σε μικρά βαζάκια ή αντισηπτικά lip balm containers, αφήστε το να κρυώσει για λίγο, και στη συνέχεια τοποθέτησε το στο ψυγείο για να πήξει εντελώς.

Τώρα, έχεις ένα υπέροχο σπιτικό lip balm, ενυδατικό και φυσικό, έτοιμο να φροντίσει τα χείλη σου! Φυλάξτε το σε δροσερό μέρος και χρησιμοποιείτε το κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά την επιθυμία σου.

Εδώ είναι μια  άλλη απλή συνταγή για να φτιάξεις σπιτικό lip balm με φυσικά συστατικά:

Υλικά:
- 2 κουταλιές σούπας μελισσοκέρι
- 2 κουταλιές σούπας βιολογικό αγνό μέλι
- 2 κουταλιές σούπας βιολογικό λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε (υγρή μορφή)
- Μια μικρή συσκευασία για να αποθηκεύσεις το lip balm (π.χ. μικρό βαζάκι ή κενό lip balm tube)

Οδηγίες:

1. Πάρε ένα μικρό μπολ ή δοχείο ανθεκτικό στη θερμότητα και βάλτο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό (μπεν Μαρί) σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτεις το μελισσοκέρι και αφήνεις να λιώσει, ανακατεύοντας ελαφρά.

3. Προσθέτεις το βιολογικό μέλι και ανακατεύεις καλά μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά.

4. Αφαιρείς το μπολ από την κατσαρόλα και προσθέτεις το βιολογικό λάδι καρύδας και τη βιταμίνη Ε. Ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη μάζα.

5. Αμέσως, πριν η μάζα παγώσει, μεταφέρεις το μείγμα στη συσκευασία για το lip balm (π.χ. βαζάκι ή tube) χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι ή μια μικρή σπάτουλα. Άφησέ το να κρυώσει και να πήξει.

6. Αφού πήξει το lip balm, σφράγισε καλά τη συσκευασία.

Το σπιτικό lip balm είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί! Απλά ανοίγεις τη συσκευασία και εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα στα χείλη σου για να τα ενυδατώσεις και να τα προστατεύσεις από την ξηρασία.

Σημείωση: Εάν έχεις αλλεργίες ή δεν είσαι βέβαιος για τυχόν αλληλεπιδράσεις με τα συστατικά, κάνε έναν έλεγχο σε μια μικρή περιοχή πριν το χρησιμοποιήσεις στα χείλη σου.

Εδώ είναι άλλη μια απλή συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό lip balm με φυσικά υλικά:

Υλικά που θα χρειαστείς:

- 2 κουταλιές σούπας μελισσοκέρι
- 2 κουταλιές σούπας καρύδας ή ελαιόλαδο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελαιόλαδο αμυγδάλου, jojoba, ή άλλο φυτικό έλαιο)
- 1 κουταλιά τσαγιού μέλι (προαιρετικά, αλλά θα προσθέσει υγρασία και ενυδάτωση)
- Αιθέρια έλαια για αρωματισμό (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Βάλε το μελισσοκέρι και το φυτικό έλαιο (καρύδας ή ελαιόλαδο) σε ένα μπολ ή διπλό μποιλερ. Αν χρησιμοποιείς διπλό μποιλερ, πρόσεξε να μην έρχεται νερό μέσα στο μείγμα.

2. Λιώσε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Αν χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια για αρωματισμό, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες τώρα.

3. Αφού τα υλικά έχουν λιώσει πλήρως και έχουν αναμειχθεί, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί.

4. Αμέσως μετά, χύσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια για lip balm ή σε μικρά βαζάκια.

5. Άφησε τα lip balm να κρυώσουν και να πήξουν για περίπου μια ώρα.

6. Όταν τα lip balm έχουν πήξει, κλείσε τα βαζάκια ή τα μπαλάκια καλά.

Το lip balm είναι τώρα έτοιμο προς χρήση! Μπορείς να το χρησιμοποιείς όποτε θέλεις για να ενυδατώσεις και να προστατέψεις τα χείλη σου. Επίσης, αν θέλεις να το κάνεις δώρο, μπορείς να τοποθετήσεις τα lip balm σε όμορφη συσκευασία, όπως μικρά κουτάκια ή διαφανή βελούδινες σακούλες. Απολαύστε το φυσικό και ενυδατικό αποτέλεσμα του δικού σας σπιτικού lip balm!


Εδώ έχεις μια άλλη απλή συνταγή για να φτιάξεις σπιτικό lip balm με φυσικά συστατικά. Αυτό το lip balm θα ενυδατώνει τα χείλη σου και θα τα κρατάει απαλά.

Υλικά:
- 2 κουταλιές κερί μέλισσας
- 2 κουταλιές βιολογικό αγνό μέλι
- 2 κουταλιές βιολογικό αγνό ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κερί καρναούμπα
- 1 κουταλιά βιταμίνη Ε (σε υγρή μορφή ή κάψουλα που θα ανοίξεις)

Οδηγίες:

1. Αρχικά, τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα διπλό μπολ για μπεν Μαρί. Για να δημιουργήσεις το μπεν Μαρί, γεμίσε ένα μικρό κατσαρόλι με λίγο νερό και θέσε το μπολ πάνω. Θυμησου ότι το νερό δεν πρέπει να αγγίζει τον πάτο του μπολ. 

2. Βάλε το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα συστατικά να λιώσουν αργά, ανακατεύοντας τα περιοδικά μέχρι να έχουν ομογενοποιηθεί.

3. Μόλις οι υλικές ουσίες έχουν λιώσει και ενωθεί, απενεργοποιήστε τη φωτιά. Άφηστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

4. Προσθέστε τη βιταμίνη Ε στο μείγμα και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί.

5. Μετάφερε το υγρό μείγμα σε μικρά βαζάκια lip balm ή σε ένα μεγαλύτερο βαζάκι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερο βαζάκι, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας και να το εφαρμόζετε στα χείλη σας με το δάχτυλο ή ένα καθαρό lip brush.

6. Αφήστε το lip balm να κρυώσει πλήρως και να σκληρύνει πριν το χρησιμοποιήσετε. Σφραγίστε τα βαζάκια καλά με καπάκια.

Αυτό το σπιτικό lip balm είναι φυσικό, ενυδατικό και μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα χείλη σας απαλά και προστατευμένα από τον άνεμο και τις ξηρές συνθήκες. Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου