Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Τι όνειρο και αυτό – Είδα πως με κλέψανε !


 Το όνειρο που είδα ήταν ότι μπήκε μια κοπελίτσα νέα και κοντούλα στο μαγαζί μου και μου ζήτησε να της φτιάξω ένα καλάθι με ποτά  και μόλις ετοίμασα το καλάθι την είδα να βγαίνει από το μαγαζί όχι κρατώντας το καλάθι , αλλά κρατούσε το ταμείο του μαγαζιού μου… Τελικά την έπιασα επ’ αυτοφώρω και της πήρα το ταμείο πίσω….
Ας δούμε τι λένε μερικοί ονειροκρίτες για τέτοιου είδους όνειρα.

ΚΛΕΦΤΗΣ
Στα όνειρα, οι κλέφτες αντανακλούν τον φόβο μας να χάσουμε κάτι: θέση, χρήματα, δουλειά κτλ ή να μας εγκαταλείψουν, ή απλά περιορίζεται να δείξει το ότι είμαστε δειλοί. Αν ο κλέφτης είναι ο εαυτός μας, μπορεί να δείχνει το φόβο μας να σφετεριστούμε άλλους.
Τέλος, πολλές φορές είναι ένα όνειρο που πολλές φορές εμφανίζεται όταν ξυπνάμε απότομα από κάποιο αφύσικο θόρυβο, και σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ έχει ερμηνευτική σημασία.

Αν δείτε στον ύπνο σας απλώς έναν κλέφτη, αυτό σημαίνει πως θα κοιτάξουν να σας διαβάλουν στο αγαπημένο σας πρόσωπο λέγοντάς του πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Αν δείτε πως έναν κλέφτης μπαίνει στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει πως θα κερδίσετε χρήματα απ' την επιχείρηση σας και πως στον έρωτα όλα θα πάνε καλά. Αν δείτε πως εσείς είσαστε κλέφτης, αυτό σημαίνει πως θα γελοιοποιηθείτε με τον τρόπο σας και τα φερσίματά σας. Αν είσαστε γυναίκα και δείτε πως κλέβετε, αυτό σημαίνει πως θα κάνετε παράνομη ζωή. Αν δείτε πως κλέβατε και σας έπιασαν στα πράσα που λέμε, αυτό σημαίνει πως κινδυνεύετε να γίνετε ρεζίλι για κάποιες παράνομες ενέργειες σας. Αν δείτε πολλούς κλέφτες μαζί αυτό σημαίνει πως θα σας διαβάλουν στο αγαπημένο σας πρόσωπο άνθρωποι δικοί σας. 

Εάν σας πιάσουν επ’ αυτοφώρω να κλέβετε, προσέξτε την παράνομη σχέση σας. Θα σας κάνουν τσακωτούς… Εάν σας κλέβουν, κάποιος θα προσπαθήσει να «κλέψει» την καρδιά του αγαπημένου σας ανθρώπου. Η συμμορία από κλέφτες είναι οι στεναχώριες που έρχονται.

Αν ονειρευτείς πως κλέβεις, σημαίνει πως μπορεί να έχεις λανθασμένες απόψεις για τις υποθέσεις σου και γενικότερα λόγω του πείσματος που έχεις να πρέπει να ανασυγκροτηθείς. Αν δεις πως κλέβεις και σε πιάνουν, σημαίνει πως στην περίπτωση που βγάζεις χρήματα με παράνομες διαδικασίες, θα γίνει γνωστό και θα ρεζιλευτείς. Αν ονειρευτείς πως κλέβουν το σπίτι σου, σημαίνει πως αργοπορείς πολύ να πάρεις αποφάσεις και λόγω της αδράνειάς σου, οι αντίπαλοί σου προπορεύονται και κάνουν τους κατάλληλους χειρισμούς. Αν τέλος δεις, πως είσαι μέλος μιας σπείρας ληστών, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις συναναστροφές σου και να μην παρασυρθείς από δόλιους ανθρώπους που θέλουν να σε μπλέξουν σε βρώμικες υποθέσεις.ΚΛΟΠΗ
  • Αν δεις στον ύπνο σου να κλέβεις κουτάλι τότε η οικογένειά σου θα τα βάλει μαζί σου για κάποιες πράξεις σου.

Τα όνειρα με κλέφτες είναι πολύ περίεργα και μας δημιουργούν μεγάλη εντύπωση, γεγονός, που φαίνεται από την εμπλοκή μας στο όνειρο. Μερικές φορές αναφέρεται σε πραγματικές αστυνομικές ιστορίες, άλλες αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη κλεφτών, χωρίς όμως να τους βλέπουμε, και σε μερικές περιπτώσεις ο κλέφτης, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Σε ότι αφορά το κλεμμένο αντικείμενο, αυτό μπορεί να είναι χρήματα ή διάφορα αντικείμενα. Όταν μας ληστεύουν, ο κλέφτης είναι κάποιος από τον εσωτερικό μας κόσμο: ένα συναίσθημα, μια κακούργα σκέψη, μια αισθησιακή σκέψη κλπ. κι αυτό που μας αποσπά ή μας απειλεί είναι η εσωτερική τάξη κι ειρήνη, πιθανώς μια επέκταση ή μια οργάνωση, που κόβεται. Τη φύση αυτού του εσωτερικού κινδύνου θα μας τη δώσει το ίδιο το κλεμμένο, είτε είναι αντικείμενο είτε χρήματα. Όταν στο όνειρο είμαστε εμείς ο κλέφτης, σημαίνει ότι έχουμε μια όρεξη, που δεν έχει βγει στην επιφάνεια ή κάτι το οποίο ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε, όπου το όνειρο λειτουργεί σαν παρηγοριά. σημαίνει πως θα σας διαβάλουν στο αγαπημένο σας πρόσωπο άνθρωποι δικοί σας. 


ΧΡΗΜΑΤΑ
Η αξία του χρήματος είναι ότι αντανακλά καλύτερα τη σχετική σημασία των πραγμάτων και αυτό το μετατρέπει σε ονειρικό σύμβολο εκείνων των πραγμάτων, που επιθυμούμε τη στιγμή του ονείρου.
Έτσι, στην ανάλυση του ονείρου με χρήματα, δεν είναι παράξενο να πούμε ότι τα λεφτά που επιθυμούμε να πάρουμε να είναι μια συμβολική εκπροσώπηση εκείνης της παντρεμένης γυναίκας, που γνωρίσαμε και που μας ελκύει πολύ. ΄Η όταν στα όνειρα βρίσκουμε ένα μικρό θησαυρό και έχουμε φόβο να τον μαζέψουμε, αυτό το όνειρο αναφέρεται σε παράνομες σχέσεις. Αλλά αυτό το τελευταίο είναι πολύ σύνηθες ανάμεσα στους νέους που αρχίζουν την ερωτική τους ζωή.
Αλλά τα λεφτά μπορούν να μεταφραστούν σε μια αδιάθετη ενέργεια, σε μια απόδοση, σε μια αξία της προσωπικότητας, που μπορεί να αυξηθεί, να μειωθεί ή να παραμείνει ίδια. Κι αυτό εμφανίζεται σε εκείνα τα όνειρα, στα οποία αποκτούμε κάτι και για να το ανταλλάξουμε μας δίνουν πιο πολλά λεφτά, από τα οποία είχαμε δώσει για να το αποκτήσουμε. Ή βρίσκουμε λεφτά σε ένα βιβλίο ή κάποιο αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι το αποκτημένο ή αυτό που έχει τα λεφτά μέσα, δεν έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που φανταζόμαστε, είτε υλική, είτε ηθική είτε συναισθηματική.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δούμε ότι ο εραστής μας  κλέβει πολλά λεφτά και σε αυτήν την περίπτωση το όνειρο θέλει να μας κάνει να καταλάβουμε ότι είμαστε εμείς αυτοί που υπερβάλλουν στην αγάπη μας και ότι αφοσιωνόμαστε υπερβολικά, και θυσιάζουμε άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά. Είναι όνειρα που μας κάνουν να σκεφτούμε την ανάγκη να κρατήσουμε μια ισορροπία στην σπατάλη ενέργειας σε ένα σκοπό, κάτι που μακροχρόνια μπορεί να μας φέρει απώλειες ακόμα και στο σκοπό, στον οποίο έχουμε αφοσιωθεί.
Επίσης, είναι πολύ σύνηθες να χάνουμε λεφτά στα όνειρα και αυτή η απώλεια συνοδεύεται με ένα συναίσθημα αγωνίας, κάτι που προδίδει το φόβο μας να χάσουμε κάτι δικό μας, ένα άτομο, ένα πολύτιμο αντικείμενο, μια τρυφερότητα κ.λ.π. Επομένως, αν βλέπουμε ότι χάνουμε λεφτά σημαίνει προσωρινή δυστυχία στο σπίτι και κάποια εμπόδια στις υποθέσεις μας. Μπορεί να νοιώθουμε αδύναμοι, ευάλωτοι και εκτός ελέγχου. Επιπλέον, μπορεί να μα λείπει η φιλοδοξία, η δύναμη κι η αυτοεκτίμηση.
Μια άλλη ερμηνεία είναι, ότι αν ονειρευόμαστε ότι κερδίζουμε ή ότι βλέπουμε λεφτά σημαίνει ότι η επιτυχία κι η ευμάρεια μας είναι προσεγγίσιμες. Τα χρήματα μπορεί να αντιπροσωπεύουν την αυτοπεποίθηση, την αξία, την επιτυχία ή τις αξίες. Έχουμε μεγάλη πίστη στον εαυτό μας. Εναλλακτικά, αν ονειρευόμαστε χρήματα αναφέρεται στις στάσεις μας απέναντι στον έρωτα και στα θέματα της καρδιάς. Είναι συχνά ένα σύμβολο τη σεξουαλικότητας και της δύναμης. Ιδιαίτερα, αν βρίσουμε χρήματα δείχνει την αναζήτηση του έρωτα ή της δύναμης.
Αν δούμε ότι δίνουμε ή ξοδεύουμε λεφτά αναλογεί στα πόσα δίνουμε στον έρωτα. Αναζητάμε τον έρωτα. Αν βλέπουμε άλλους να δίνουν χρήματα, σημαίνει ότι νοιώθουμε παραμελημένοι. Κάποιος/α δε μας προσέχει και δε μας δείχνει αρκετή τρυφερότητα. Αν κάνουμε οικονομία ή αποταμιεύουμε χρήματα σημαίνει ανασφάλεια ή εγωισμό.
Αν ονειρευόμαστε ότι δεν έχουμε χρήματα σημαίνει ότι φοβόμαστε να χάσουμε τη θέση μας στον κόσμο ή ότι νοιώθουμε ότι δεν έχουμε τις ικανότητες, που χρειάζονται, για να καταφέρουμε τον κατάλληλο στόχο μας. Μπορεί να έχουμε απορριφθεί ή να έχουμε παραμεληθεί από τους άλλους.
Αν βλέπουμε ότι κλέβουμε χρήματα προμηνύει κάποιον κίνδυνο κι ότι πρέπει να προσέχουμε. Από τη θετική του πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι τελικά κυνηγάμε ή ότι φτάνουμε τα στοιχεία, που σχετίζονται με τα πράγματα αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου